Mr. Ooijer blogt

  • Home
  • Archief
  • Favorieten
  • Skepsis
    • Kwak-wiskundigen
    • Vonk & Stapel
  • Over mij
Notitie: groen

Notitie: groen

  •  
  •  
  •  
  •  15 april 2018
  •  No Responses
  •  Technieken

Blancheren: 100 gr haricots vert: 5 minuten 50 gr peultjes: 2 minuten 50 gr suger snaps: 2 minuten Dus 3+2 minuten in dezelfde pan. Daarna afgieten en koelen, Bij opwarmen …

Meer...
Binnenste-buiten gegaard ei.

Binnenste-buiten gegaard ei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  22 maart 2018
  •  No Responses
  •  Technieken
  •  Tagged with: ei, sous vide

Gewoon een eitje koken: dan gaat de warmte van buiten naar binnen en als je het koken op tijd stopt is de binnenkant nog vloeibaar. Maar het kan ook andersom: …

Meer...
Courgette-koekjes, gepocheerde zalm, hollandaise, garnaaltjes, kervel

Courgette-koekjes, gepocheerde zalm, hollandaise, garnaaltjes, kervel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  18 maart 2018
  •  No Responses
  •  Recepten, Technieken, Voorgerecht
  •  Tagged with: gepocheerd, kervel, zalm

Geïnspireerd door mijn kookles van afgelopen woensdag maakte ik vrijdag dit voorgerecht, nu gereproduceerd in iets kleiner formaat. Woensdag waren het de koekjes met zalmtaartaar en wasibi-mayonaise, maar ik combineerde …

Meer...
Evolutie van een recept: mini-hamburgertjes en gehaktbroodjes

Evolutie van een recept: mini-hamburgertjes en gehaktbroodjes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  23 november 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: hamburger

Een paar jaar geleden naakte ik voor het eerst een soort mini-hamburgertjes. Het was toen een experiment met de Anova sous-vide circulator en het recept was – herinner ik mij …

Meer...
Salades met sinaasappel

Salades met sinaasappel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  7 november 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten, Voorgerecht
  •  Tagged with: eendenborst, salade citrusvrucht

De afgelopen weken maakte ik twee heerlijke salades met citrusvruchten. Venkel-sinaasappel salade Een vrij rijke salade waar van alles in kan, maar ik begon met een bodempje rucola en gemengde …

Meer...
Puree zonder aardappelen

Puree zonder aardappelen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  14 oktober 2017
  •  1 Response
  •  Bijgerecht, Hapjes, Recepten
  •  Tagged with: peterseliewortel, samosa, selderijknol, zoete aardappel

Weinig geschreven de laatste tijd. Ik maak zeker nog wel eens lekkere nieuwe gerechten, maar het bloggen kost moeite. Eén van de experimenten de laatste tijd was een puree van …

Meer...
Lamsbout sous vide

Lamsbout sous vide

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  15 augustus 2017
  •  1 Response
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: lamsbout, sous vide

Een stukje lamsbout van ongeveer 6 ons zonder bot. Omdat het heel lang wordt gegaard is het beter om heel karig met kruiden te zijn, het lijkt wel alsof die …

Meer...
Vruchtentaartje

Vruchtentaartje

  •  
  •  
  •  
  •  5 augustus 2017
  •  No Responses
  •  Recepten, Taart

Ik kom nog eens terug op een oud recept, het taartje met bavarois-achtige vulling. Na er jarenlang bij de room ook nog iets van kwark of crème fraîche bij gedaan …

Meer...
Bietjes sous vide en een recept met sinaasappel

Bietjes sous vide en een recept met sinaasappel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  8 juli 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten
  •  Tagged with: bietje, sinaasappel, sous vide

Roze gestreepte bietjes, geel-oranje bietjes ze smaken misschien net zo als de gewone maar ze kleuren beter bij van alles. Om de zoete smaak te accentueren worden ze vóór het …

Meer...
Van Sous Vide naar Gril

Van Sous Vide naar Gril

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  3 juli 2017
  •  No Responses
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: ananas, bbq, rib-eye, sous vide

Dea aardappelen had ik een dag te voren al gedaan (88 graden, drie kwartier -lekker gekruid met tijm, rozemarijn, oregano, knoflook en olijfolie. Daarma snel afkoelen en in de koelkast …

Meer...
Antiboise met sinaasappel

Antiboise met sinaasappel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  18 juni 2017
  •  No Responses
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: antiboise, sous vide

Een Antiboise is een (warme) vinaigrette met tomaat, genoemd naar Antibes waar het vandaan komt.  Naast de tomaten moeten er olijven, kappertjes en evt, nog een ander zuurtje in. Niets van …

Meer...
De beste asperges sous vide

De beste asperges sous vide

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  15 juni 2017
  •  1 Response
  •  Bijgerecht, Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: aperge, sous vide

Als je hier eens op asperges zoekt, dan heb ik wel meer dan 60 echte asperge-recepten. Ik heb er nog niet één met een sous vide bereiding, terwijl die toch …

Meer...
 Older Entries  Newer Entries

Welkom

Welkom op mijn nieuwe webstek. Er is nog een aantal dingen te doen zoals foto's weer toevoegen, maar dat vordert gestaag. Deze site is een voortzetting van mrooijer op weblog..

Jan van Rongen

Reacties

  • MrOoijer zei Heel bijzonder, en ik heb, raar toch wel, vag...
  • Marco Bergman zei Rondom 1965 trad het Leids Zolder Cabaret op...
  • MrOoijer zei Hoi Marcel, ik heb je per mail een reactie ge...
  • Marcel Goubitz zei Beste Jan van Rongen, ziet er allemaal lekker...
  • Antonietta zei Net terug uit Frankrijk. Overal werden de coq...
  • Anne zei Blij te lezen dat je terug komt. Node gemist,...
  • Jos van Driel zei Hij was heerlijk! We hadden 1,5 kilo perfecte...
  • Romain Seiwerath zei Sorry; made an error! My wife’s grandmother l...
  • MrOoijer zei Misschien iets beter lezen, ik schreef juist...
  • Pee Vee zei Wat voor onzin allemaal. Het beste is de coqu...

Categorieën

  • Aardewerk (13)
  • Algemeen (111)
  • Kaas (1)
  • Kookboeken (27)
  • Leveranciers (21)
  • Markt (1)
  • Recepten (893)
    • Bijgerecht (109)
    • Brood (4)
    • Chinees (49)
    • Drankje (5)
    • Hapjes (31)
    • Hoofdgerecht (217)
    • Indisch (25)
    • Italiaans (112)
    • Japans (3)
    • Koreaans (15)
    • Mediterraan (92)
    • Nagerecht (30)
    • Op herhaling (10)
    • Overige (247)
    • Overzicht (4)
    • sous vide (3)
    • Spaans (50)
    • Taart (32)
    • Thais (23)
    • Vietnamees (1)
    • Voorgerecht (88)
  • Restaurant (12)
  • Technieken (70)
  • Wijn (11)

Extra’s

  • Inloggen
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org
© 2011 Mr. Ooijer blogt Suffusion theme by Sayontan Sinha