Mr. Ooijer blogt

  • Home
  • Archief
  • Favorieten
  • Skepsis
    • Kwak-wiskundigen
    • Vonk & Stapel
  • Over mij
Salade langoustines

Salade langoustines

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  5 juni 2021
  •  No Responses
  •  Recepten, Voorgerecht
  •  Tagged with: langoustines, mango

Ik kocht 1,5 pond langoustines (groot formaat, dus zeer prijzig) bij Schuitemaker gisteren en vandaag wilde ik daar gegrilde langoustines van maken volgens een recept van NJAM-tv. Maar helaas, ze …

Meer...
Proeven, proeven ...

Proeven, proeven …

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  29 mei 2021
  •  No Responses
  •  Nagerecht
  •  Tagged with: aardbeien, citrus

… en proeven. Ik maakte een bavarois-achtig toetje met aardbeien en citrusvruchten. Sinaasappel, mandarijn, limoen, aardbeien in de slow juicer en daarna inkoken met een beetje suiker. Maar daar ging …

Meer...
Smaakbommetjes

Smaakbommetjes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  17 mei 2021
  •  2 Responses
  •  Recepten, Technieken
  •  Tagged with: kip, tomaat, umami

“Hoog op smaak” is zo’n kookterm waar je alle kanten mee uit kunt maar meestal betekent ’t niet meer dan ruim kruiden. Ik versta er liever iets anders onder: de …

Meer...
Tomatencoulis, asperges

Tomatencoulis, asperges

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  16 juni 2019
  •  1 Response
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: asperges, tomatencoulis

Ik maakte vrijdag een recept dat een paar jaar geleden hier al eens voorbij kwam: asperges met een tomatencouls. Een coulis is een deftig woord voor een saus van gepureerde …

Meer...
Maiskoekjes, salsa, garnalen

Maiskoekjes, salsa, garnalen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  30 september 2018
  •  1 Response
  •  Bijgerecht, Recepten, Voorgerecht
  •  Tagged with: garnalen, mais

Dit was een recept van mijn kookles. Ik heb er wel wat aan zitten sleutelen maar het is niet wezenlijk veranderd. Maiskoekjes 60 gr zelfrijzend bakmeel 40 gr polenta 150 …

Meer...
Van Cheese-cake naar Fruitbom

Van Cheese-cake naar Fruitbom

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  7 juli 2018
  •  No Responses
  •  Recepten, Thais
  •  Tagged with: bavarois, cheesecake

Ik maakte donderdag weer eens een ouderwetse (nou ja) taart met een bavarois-achtige vulling. Het is een voortdurend evoluerend recept geweest dat begon als een poging de -overigens heerlijke- limoncello …

Meer...
Eiersalade

Eiersalade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  23 juni 2018
  •  No Responses
  •  Brood, Hapjes, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: asperges, eiersalade, zalm

Kortgeleden at ik ergens een sandwich met gerookte zalm en eiersalade. Nou, dat kon beter dacht ik. En dat klopte. Zelfgemaakte eiersalade, zelfgemaakte mayonaise, een beetje gerookte zalm van Bawykov uit …

Meer...
Yuzu cakejes

Yuzu cakejes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  29 mei 2018
  •  No Responses
  •  Nagerecht, Recepten, Taart, Technieken
  •  Tagged with: cake, yuzu

  Op het amandelmeel na is dit het klassieke madeleines-beslag: 100 gram zachte boter 100 gram suiker 100 gram amandelmeel 100 gram bloem 3 eieren 4 kleine of 2 grote …

Meer...

Van ongegrilde zalm en onbekwame bediening

  •  
  •  
  •  
  •  30 april 2018
  •  No Responses
  •  Restaurant

Ze vragen er om. Vrijdag kreeg ik dit sms-je binnen: “Hartelijk dank voor uw bezoek aan Grand Café ’t Elfde Gebod. Wij hopen U nogmaals te mogen verwelkomen. Help ons …

Meer...
Notitie: groen

Notitie: groen

  •  
  •  
  •  
  •  15 april 2018
  •  No Responses
  •  Technieken

Blancheren: 100 gr haricots vert: 5 minuten 50 gr peultjes: 2 minuten 50 gr suger snaps: 2 minuten Dus 3+2 minuten in dezelfde pan. Daarna afgieten en koelen, Bij opwarmen …

Meer...
Binnenste-buiten gegaard ei.

Binnenste-buiten gegaard ei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  22 maart 2018
  •  No Responses
  •  Technieken
  •  Tagged with: ei, sous vide

Gewoon een eitje koken: dan gaat de warmte van buiten naar binnen en als je het koken op tijd stopt is de binnenkant nog vloeibaar. Maar het kan ook andersom: …

Meer...
Courgette-koekjes, gepocheerde zalm, hollandaise, garnaaltjes, kervel

Courgette-koekjes, gepocheerde zalm, hollandaise, garnaaltjes, kervel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  18 maart 2018
  •  No Responses
  •  Recepten, Technieken, Voorgerecht
  •  Tagged with: gepocheerd, kervel, zalm

Geïnspireerd door mijn kookles van afgelopen woensdag maakte ik vrijdag dit voorgerecht, nu gereproduceerd in iets kleiner formaat. Woensdag waren het de koekjes met zalmtaartaar en wasibi-mayonaise, maar ik combineerde …

Meer...
 Older Entries  Newer Entries

Welkom

Welkom op mijn nieuwe webstek. Er is nog een aantal dingen te doen zoals foto's weer toevoegen, maar dat vordert gestaag. Deze site is een voortzetting van mrooijer op weblog..

Jan van Rongen

Reacties

  • Suzanne zei Heerlijk om de recepten op je blog te lezen....
  • Els Roeffen zei Ik vind het ook een heerlijk recept! Ik maak...
  • MrOoijer zei Dit recept is 15 jaar oud en tegenwoordig geb...
  • MrOoijer zei Heel bijzonder, en ik heb, raar toch wel, vag...
  • Marco Bergman zei Rondom 1965 trad het Leids Zolder Cabaret op...
  • MrOoijer zei Hoi Marcel, ik heb je per mail een reactie ge...
  • Marcel Goubitz zei Beste Jan van Rongen, ziet er allemaal lekker...
  • Antonietta zei Net terug uit Frankrijk. Overal werden de coq...
  • Anne zei Blij te lezen dat je terug komt. Node gemist,...
  • Jos van Driel zei Hij was heerlijk! We hadden 1,5 kilo perfecte...

Categorieën

  • Aardewerk (13)
  • Algemeen (112)
  • Kaas (1)
  • Kookboeken (27)
  • Leveranciers (21)
  • Markt (1)
  • Recepten (902)
    • Bijgerecht (109)
    • Brood (4)
    • Chinees (49)
    • Drankje (5)
    • Hapjes (31)
    • Hoofdgerecht (221)
    • Indisch (25)
    • Italiaans (114)
    • Japans (3)
    • Koreaans (15)
    • Mediterraan (92)
    • Nagerecht (31)
    • Op herhaling (10)
    • Overige (247)
    • Overzicht (4)
    • sous vide (3)
    • Spaans (51)
    • Taart (32)
    • Thais (23)
    • Vietnamees (1)
    • Voorgerecht (88)
  • Restaurant (12)
  • Technieken (72)
  • Wijn (11)

Extra’s

  • Inloggen
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org
© 2011 Mr. Ooijer blogt Suffusion theme by Sayontan Sinha