jun 162019
 

Ik maakte vrijdag een recept dat een paar jaar geleden hier al eens voorbij kwam: asperges met een tomatencouls.

Een coulis is een deftig woord voor een saus van gepureerde groenten of vruchten. Die saus wil je graag “hoog op smaak” hebben, dat betekent dat je de tomaten eerst zou kunnen grillen in de oven en dan pureren, of/en dat je naderhand de saus inkookt.

 • 750 gram tomaten ontveld en van zaden ontdaan
 • klein sjalotje
 • 1/4 teentje knoflook
 • 1 ├á 2 theelepel bouillonpoeder zonder zout
 • beetje peper
 • 2 eetlepels olie

Dit allemaal in de blender doen en goed pureren. Dan in een koekenpannetje opwarmen en laten doorkoken. Als het te snel gaat ondertussen wat water toevoegen.

Ik bond de saus met wat allesbinder. Dan kun je hem ook opnieuw opwarmen. We aten het met sosu-vide asperges, nog steeds een van de beste wijzes van asperges garen. De volgende foto is van destijds, gewoon met blokjes tomaat , niet met de coulis:

Koken gaat nog prima, maar op dit blog laat ik het het laatste jaar afweten omdat mijn ogen achteruit zijn gegaan en met name het nabewerken van foto’s veel moeite kost. Maar ik heb toch behoefte om zo nu en dan wat recepten vast te leggen, al was het maar voor mijzelf. Dus als jullie als lezer het ook leuk vinden om hier zo nu en dan weer iets te vinden, dan hoor ik dat graag.

  One Response to “Tomatencoulis, asperges”

 1. Toch doet u mij er enorm veel plezier mee, de kleine en grote recepten.
  Altijd bomvol smaak met leuke kooktechnieken.
  De ogen kunnen het deels laten afweten, de smaak niet.
  Dank u wel en ik zie nieuwe recepturen graag tegemoet.
  Anne

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)