Ik Zag al een paar weken op Pasta Grammar filmpjes over een pannenkoek van kikkererwtenmeel. Een recept dat er intrigerend uitzag vanwege de verhoudingen van 1 deel meel en drie …
Ik had dit blog al iets langer, maar eind mei maakte ik er een blog met alleen maar recepten en andere eet-dingen van. De eerste paar stukjes gingen over een etentje met onze dochter en haar partner. Mosselen, dorade, octopus. Ik weet nog dat ik die bij de visboer in Leidschenhage had gehaald,
Er is in die 20 jaar veel veranderd. De vis is belachelijk duur geworden, maar ik koop het nog steeds als ik de kans krijg. Toen maakte ik al mijn eigen tomatensaus zelf van verse tomaten, en dat doe ik soms nog steeds,. Tarbot of Griet met een saffraansaus is nog steeds een favoriet, maar helaas zijn er meestal slechts van die iele gekweekte exemplaren. Van mosselen kan ik ook nog steeds heel blij worden, die wil ik zaterdag eens laten komen.
Andere favorieten die zich in de loop van de jaren verder hebben ontwikkeld zijn de bulgur-salade Kisir en een soort Chinees-Indische mie met apart saté. en saus van Calvé.
Vanaf mijn vervroegde pensionering in begin 2008 kook(te) ik bijna elke avond, maar daar zit de laatste tijd de klad in. Mijn zicht wordt steeds slechter: nu nog zo’n 20-25%. Heel fijn brunoise snijden kan ik al een tijdje niet meer, bijvoorbeeld.
Het huis is te groot geworden voor 1 persoon, Dus gaat het in de verkoop en mag de volgende eigenaar genieten van mijn handige, mooie, intemsief gebruikte keuken. Ik ga eind van de zomer naar een appartement met vele voordelen, maar de keuken is piepklein. Dat wordt even omschakelen.
Vandaag maak ik nog één keer die Kisir hier in huis. Weer iets anders dan de vorige keer (zie een paar berichten terug.). Misschien de lekkerste ooit?
Tot Ziens.