mei 162023
 

Een paar weken later maakte ik asperges met gepocheerde zalm en een saffraan-room saus (met Hollandse garnaaltjes). De asperges had ik via Internet gekocht bij groentebroer.nl. Type II, zelf schillen – ze waren fantastisch. Er kwam ook nog tagliattelle bij, dus het was een beetje goochelen op de kookplaat met drie pannen met water die allemaal verschillende kooktijden hadden,

A, Gepocheerde zalm

De zalm pocheerde ik in de zelf gemaakte groenten bouillon die ik hiervoor beschref. Het bleek een uitstekende vervanging van de gebruikelijke court-bouillon. Stukjes zalm van 180 gram, niet meer dan een minuut of 7.

B. Tagliatelle met citroen

Zelf gemaakte of gekochte pasta, die maar een paar minuten moet koken. Nietteminn de pasta niet helemaal gaar koken, In de grote sauspan een uitje smoren, geraspte citroen, citroensap. erbij en dan de pasta meteen beetje pasta-kookwater, Goed warm maken en tenslotte een escheutje room meekoken.

C. Saffraan-room saus

Dit is een klassieke vissaus die elders op de site staat, waaraan wat Hollandse garnaaltjes zijn toegevoegd (maar die kun je ook los over de rest strooien).

D, De asperges zelf.

Die maakte ik eveneens op de klassieke wijze, Eerst een bouillon trekken van de schillen en afsnijdsels; in die (geschoonde) bouillon een paar minuten koken en dan (deksel erop) een minuut of 12 laten nagaren,

Oordeel: een van de lekkerste versies die ik ooit maakte van deze combinatie,

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)