mei 162023
 

Tenslotte: weer een paar weken later. Ik kreeg een portie asperges (geschild) waar ik wel wat leuks voor in gedachten had. Maar ze waren heel droog en dik en dun door elkaar. Ik gooide ze maar meteen een paar uur in het water en besloot dat ze niet geschikt waren voor een bereiding in een pan met vocht (bijv. room) omdat de dunste al snot zijn als de dikste nog niet gaar zijn. Om er dan voortdurend bij te blijven – dat kan wel – maar daar had ik geen zin in.

Sous vide to the rescue

Gelukkig wist ik dat sous-vide garen in dit geval dik en dun tegelijk gaar laat zijn. Dus haalde ik mijn sous-vide spullen uit de kast. Je kunt de asperges gewoon zonder verdere toevoegingen in de vacuumzak doen, zeker als er – zoals nu- een mooie verse Hollandaise bij wordt geserveerd.

Het waterbad vullen met warm water dat ongeveer 60 graden was, Laat het oplopen tot 88 graden en houd dat 25 minuten vast. Dan terug naar 55 graden als een soort warmhoud-stand zodat je de handen vrij hebt voor de saus.

Hoolandaise saus uit de blender

Ik had voor mijn verjaardag een gecombineerde keukenmachine/blender gekregen, daar kun je prima een Hollandaise saus mee maken. De blenderbeker is van hittebestendig glas, je kunt er zelfs kokende soep mee blenderen. Neem eerst 3 dooiers, sap van een halve citroen en een eetlepel water. Mix dat een halve minuut. Ondertussen 180 gram boter gesmolten in een pannetje. Die boter druppelsgewijs toevoegen terwijl de blender draait. Net als bij een mayomaise – als het eenmaal wat dikker wordt kun je wat sneller de boter toevoegen.

Snipper er wat kruiden door: peterselie, bieslook, kervel en dragon.

Ik koop nooit meer een pakje Hollandaise.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)