mei 282023
 

Bijzonder was de hernieuwde kennismaking met een oudje dat ik in het verleden een paar keer had gemaakt: vanille bij asperges en worteltjes:

Het resultaat in 2011

Ik had nu bijzondere citroentjes bij groentebroer.nl gekocht: roze citroenen die iets pittiger en zoeter smaken dan de gewone. Van de vanille had ik helaas nog maar een beperkt voorraadje zodat de smaak soms wat moeilijk terug te vinden was. Het was maar een kleinbeetje: vier asperges en vier wortelen gehalveerd in de lengte, de wortelen twee keer. Met wat kleine klontjes boter in een sous vide zak, met halve citroen in plakjes en de restjes vanille. Ik voegde geen suiker toe. Zak vacuum getrokken, maar toen bedacht ik dat ze net zo goed bij de aardappelen in de stoomoven konden (20 minuten). Dat was echter te kort, ze hebben er nog 10 minuten langer in gezeten. Kennelijk is de warmte overdracht van stoom op zo’n zakje toch minder goed dan in een heet-water bad.

Afijn – het was toch weer een hele sensatie en ik ga het binnenkort met voldoende vanille erbij herhalen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)