mrt 232024
 

Dat is een recept uit 2011 dat ik nog eens een keer maakte. Ik maakte er een pasta met vis mee.

Maar wat is de vis duur en zeldzaam geworden. We gingen vrijdag naar Katwijk – Schuitemaker. Vergeleken met een aantal jaren gelden (zeg net voor corona in 2019) is het aanbod vooral klein van stuk en duur. Er lag een kleine heilbot waarvan ze me wel een filetje van een paar ons wilden snijden en ik nam ook wat (kleine) pietermanfilets mee. Uiteindelijk kwam ik dan thuis met (wel verse – dat wel) dunne visfilets De prijs? Vroeger kocht je daar zeetong voor.

Maar goed, delicate vis moet voorzichtig worden gebakken. Dus even bloemen en kort bakken. Nagaren deed ik op het laatst in de saus bij de pasta..

De Romesco-saus wordt gebonden met noten en stukjes brood– een techniek die door de Arabieren in Spanje is ge├»ntroduceerd. Heel romig, maar dat levert niet de smaak op, dat is vooral zoete papika en tomaat. Alle smaakmakers zijn al in de oven voorgegaard, waardoor bijvoorbeeld de rode peper en de knoflook pas op de achtergrond aanwezig zijn.

In het hierboven gelinkte recept verving ik de azijn door granaatappelmelasse en liet ik het gerookte paprikapoeder helemaal weg. Mijn eigen geroosterde papika’s waren een beetje te klein, dus ik vulde het aan met Turkse paprika uit een potje (merk Sera). Die zijn ook licht zuur, dus extra reden om geen azijn te gebruiken.

De Cecco linguine #7 is de pasta. Tien minuten koken in ruim water. In de pan waarin de vis was gebakken wat room gieten en wat van de Romesco-saus. Eerst goed samen mengen. Dan ook met de linguine en laat nog 2 minuten doorkoken. Als het wat te droog lijkt te worden nog een flinke lepel van het pasta-kookvocht toevoegen, Op het laatst ook de vis toevoegen en opwarmen. Klaar. P/z er bij maar verder niks. Een heerlijke pasta als voorgerecht of met wat extra groenten als hoofdgerecht.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)