jun 152017
 

Als je hier eens op asperges zoekt, dan heb ik wel meer dan 60 echte asperge-recepten. Ik heb er nog niet één met een sous vide bereiding, terwijl die toch duidelijk de lekkerste is. Vorige week liet ik twee soorten bereiding “blind” proven: de sous vide gegaarde werd duidelijk als winnaar aangewezen.

Het belangrijkste is de temperatuur en tijd: 86 graden, 40 minuten. In de rest kun je allerlei variaties aanbrengen: met olie of boter ,  met wat foelie of zelfs wat suiker, wat je voorkeur heeft.

Maak de asperges schoon en doe ze in een vacuümzak met wat prima olijfolie, citroenrasp en een beetje zeezout. Op 86 graden, minimaal 40 minuten in het waterbad. Gril ondertussen een paar dunne plakjes aubergine.  Er moet nog een tomatencoulis bij, maar een paar blokjes tomaat doet ook al wonderen.

Buitengewoon lekker, vooral de witte asperges. Jammer dat het seizoen bijna over is. Nog een weekje slechts.

Bovenstaand receptje is van de onvolprezen Eetschrijver, die er over twitterde.

  One Response to “De beste asperges sous vide”

  1. Een hele mooie foto Jan, met asperges waarin je zo wilt happen.
    Zag de stukjes tomaat aan voor zalm, ook lekker!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)