jun 182017
 

Een Antiboise is een (warme) vinaigrette met tomaat, genoemd naar Antibes waar het vandaan komt.  Naast de tomaten moeten er olijven, kappertjes en evt, nog een ander zuurtje in.

Niets van dat alles, ik maakte iets met sinaasappel.

  • 6 ontvelde en ontpitte Roma tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 sinaasappel, geschild, ontveld, de partjes er uit gesneden
  • 2 el basilicum, 1/2 el peterselie, 1/2 el munt (alles fijngesneden)
  • 1 dl olijfolie en  het sinaasappelsap dat bij het schillen vrij komt

Doe alles door elkaar. Ik deed het in drie kleine bakjes die goed dicht kunnen. Ze gingen 90 minuten in de sous vide op 86 graden, dus voor de zekerheid had ik ze vacuüm verpakt.  Dat was maar goed ook, want ze lekten een beetje door de uitzetting van de inhoud.

Of dit nu echt veel uitmaakte weet ik niet. De smaken waren goed vermengd maar het bleef een beetje waterig aanvoelen. Maar lekker is het wel!

 

Ik serveerde het bij een stuk rib-eye dat ik eerst (de vorige dag) kort had gerookt in de rookpan, en daarna in een vacuüm zak had gedaan. Het was slechts 5 minuten gerookt, maar dat was toch misschien al te lang. Sous vide op 56 graden gedurende 40 minuten (de tijd die bij deze dikte nodig was). Vervolgens nog even een gril-korstje. Erbij asperges, eveneens sous vide gemaakt.

Experiment geslaagd? Tja … het vlees was niet zo superzacht als ik gehoopt had, maar dat lag misschien aan de kwaliteit van het vlees, het was een vrij goedkoop stuk. Smaak van alles goed, maar een tikkeltje vlak.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)