jul 032017
 

Dea aardappelen had ik een dag te voren al gedaan (88 graden, drie kwartier -lekker gekruid met tijm, rozemarijn, oregano, knoflook en olijfolie. Daarma snel afkoelen en in de koelkast bewaren tot je ze wilt bakken.

De volgende dag had ik ook nog willen experimenteren met het garen van groente sous vide voordat die op de gril gaan, maar er ontstonden enige technische problemen dus de groentes grilden in de oven.

Het probleem was dat de Anova sous vide circulator haperde. Bij het garen van de rib-eye moest ik blijven opletten: 51.5 graden gedurende drie kwartier. Gelukkig bleek later dat er alleen wat vuil op de temperatuursensor zat.

Inmiddels had ik de Cobb barbecue aangestoken en gaarde ik een gemarineerde ananas. Marinade van limoen, citroen, bruine suiker, rum-extract en olie. Regelmatig bedruipen en na drie kwartier nog een flinke dot zachte boter er over.

Toen die ananas klaar was nog even de rib-eye op de grillplaat van de Cobb.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)