Dit was een recept van mijn kookles. Ik heb er wel wat aan zitten sleutelen maar het is niet wezenlijk veranderd.
Maiskoekjes
- 60 gr zelfrijzend bakmeel
- 40 gr polenta
- 150 gram gekookte mais ( blik of vers)
- snuf komijnpoeder; p/z
- 50 gram crème fraîche (of volle melk)
- eetlepel olijfolie
De helft van de mais pureren en door de room en het ei mengen.
Meng met de rest van de ingrediënten tot een beslagje. Bak die in niet te grote kookringen in een droge nonstickpan. Als de onderkant lichtbruin is de koekjes uit de ringen snijden (niet in de pan!) en de andere kant bakken. Probeer de koekjes niet te dik te maken, ze moeten wel goed garen.
Salsa
- ontvelde en ontpitte tomaat in kleine blokjes
- stuk rode paprika in kleine blokjes
- fijn gesneden koriander
- fijn gesneden lente-ui
- wat fijn gesneden rode peper, wat zout
- wat limoensap, wat olijfolie
Bovenstaande is een beetje de standaard salsa, allen met rode in plaats van groene ingrediënten. Door elkaar mengen en op smaak maken met limoen, peper en zout.
Garnalen : grote garnalen of gamba’s pellen, darmkanaaltje verwijderen en verder open snijden in een soort vlindervorm. Insmeren met olie en grillen of bakken.
Deze maiskoekjes zijn niet alleen mooi om te zien maar ook erg lekker en leuk als lunchhapje of voorgerechtje!