Mr. Ooijer blogt

  • Home
  • Archief
  • Favorieten
  • Skepsis
    • Kwak-wiskundigen
    • Vonk & Stapel
  • Over mij
Evolutie van een recept: mini-hamburgertjes en gehaktbroodjes

Evolutie van een recept: mini-hamburgertjes en gehaktbroodjes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  23 november 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: hamburger

Een paar jaar geleden naakte ik voor het eerst een soort mini-hamburgertjes. Het was toen een experiment met de Anova sous-vide circulator en het recept was – herinner ik mij …

Meer...
Salades met sinaasappel

Salades met sinaasappel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  7 november 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten, Voorgerecht
  •  Tagged with: eendenborst, salade citrusvrucht

De afgelopen weken maakte ik twee heerlijke salades met citrusvruchten. Venkel-sinaasappel salade Een vrij rijke salade waar van alles in kan, maar ik begon met een bodempje rucola en gemengde …

Meer...
Puree zonder aardappelen

Puree zonder aardappelen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  14 oktober 2017
  •  1 Response
  •  Bijgerecht, Hapjes, Recepten
  •  Tagged with: peterseliewortel, samosa, selderijknol, zoete aardappel

Weinig geschreven de laatste tijd. Ik maak zeker nog wel eens lekkere nieuwe gerechten, maar het bloggen kost moeite. Eén van de experimenten de laatste tijd was een puree van …

Meer...
Lamsbout sous vide

Lamsbout sous vide

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  15 augustus 2017
  •  1 Response
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: lamsbout, sous vide

Een stukje lamsbout van ongeveer 6 ons zonder bot. Omdat het heel lang wordt gegaard is het beter om heel karig met kruiden te zijn, het lijkt wel alsof die …

Meer...
Vruchtentaartje

Vruchtentaartje

  •  
  •  
  •  
  •  5 augustus 2017
  •  No Responses
  •  Recepten, Taart

Ik kom nog eens terug op een oud recept, het taartje met bavarois-achtige vulling. Na er jarenlang bij de room ook nog iets van kwark of crème fraîche bij gedaan …

Meer...
Bietjes sous vide en een recept met sinaasappel

Bietjes sous vide en een recept met sinaasappel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  8 juli 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten
  •  Tagged with: bietje, sinaasappel, sous vide

Roze gestreepte bietjes, geel-oranje bietjes ze smaken misschien net zo als de gewone maar ze kleuren beter bij van alles. Om de zoete smaak te accentueren worden ze vóór het …

Meer...
Van Sous Vide naar Gril

Van Sous Vide naar Gril

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  3 juli 2017
  •  No Responses
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: ananas, bbq, rib-eye, sous vide

Dea aardappelen had ik een dag te voren al gedaan (88 graden, drie kwartier -lekker gekruid met tijm, rozemarijn, oregano, knoflook en olijfolie. Daarma snel afkoelen en in de koelkast …

Meer...
Antiboise met sinaasappel

Antiboise met sinaasappel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  18 juni 2017
  •  No Responses
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: antiboise, sous vide

Een Antiboise is een (warme) vinaigrette met tomaat, genoemd naar Antibes waar het vandaan komt.  Naast de tomaten moeten er olijven, kappertjes en evt, nog een ander zuurtje in. Niets van …

Meer...
De beste asperges sous vide

De beste asperges sous vide

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  15 juni 2017
  •  1 Response
  •  Bijgerecht, Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: aperge, sous vide

Als je hier eens op asperges zoekt, dan heb ik wel meer dan 60 echte asperge-recepten. Ik heb er nog niet één met een sous vide bereiding, terwijl die toch …

Meer...
Aardbeien variaties

Aardbeien variaties

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  10 juni 2017
  •  No Responses
  •  Nagerecht, Recepten
  •  Tagged with: aardbei, panna cotta, sinaasappel, tiramisu

Twee toetjes met aardbeien.  De een van een paar weken geleden, een oud recept uit de Libelle.  De tweede leerde ik afgelopen woensdag op kookles, waarna ik er meteen vrijdag …

Meer...
Sateh

Sateh

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  21 mei 2017
  •  No Responses
  •  Bijgerecht, Recepten
  •  Tagged with: kip, lamsvlees, sateh

Weer eens Sateh gemaakt, van kip en lamsvlees (foto). Voor een echt zachte marinade, meng donkere sojasaus, Mirin kookwijn, (sesam)olie en dropje Chinese azijn. Een uurtje marineren. Vlees in niet te …

Meer...
Kalfssucade sous-vide en zo

Kalfssucade sous-vide en zo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  21 januari 2017
  •  No Responses
  •  Hoofdgerecht, Recepten, Technieken
  •  Tagged with: kalfssucade, sous vide, sucade

Enige tijd geleden kocht ik een hele kalfssucade die door de slager  nog even netjes werd bijgesneden (ik kreeg de afsnijsels mee). Voorbereidingen Ik deelde hem op in vier stukken …

Meer...
 Older Entries  Newer Entries

Welkom

Welkom op mijn nieuwe webstek. Er is nog een aantal dingen te doen zoals foto's weer toevoegen, maar dat vordert gestaag. Deze site is een voortzetting van mrooijer op weblog..

Jan van Rongen

Reacties

  • Suzanne zei Heerlijk om de recepten op je blog te lezen....
  • Els Roeffen zei Ik vind het ook een heerlijk recept! Ik maak...
  • MrOoijer zei Dit recept is 15 jaar oud en tegenwoordig geb...
  • MrOoijer zei Heel bijzonder, en ik heb, raar toch wel, vag...
  • Marco Bergman zei Rondom 1965 trad het Leids Zolder Cabaret op...
  • MrOoijer zei Hoi Marcel, ik heb je per mail een reactie ge...
  • Marcel Goubitz zei Beste Jan van Rongen, ziet er allemaal lekker...
  • Antonietta zei Net terug uit Frankrijk. Overal werden de coq...
  • Anne zei Blij te lezen dat je terug komt. Node gemist,...
  • Jos van Driel zei Hij was heerlijk! We hadden 1,5 kilo perfecte...

Categorieën

  • Aardewerk (13)
  • Algemeen (112)
  • Kaas (1)
  • Kookboeken (27)
  • Leveranciers (21)
  • Markt (1)
  • Recepten (902)
    • Bijgerecht (109)
    • Brood (4)
    • Chinees (49)
    • Drankje (5)
    • Hapjes (31)
    • Hoofdgerecht (221)
    • Indisch (25)
    • Italiaans (114)
    • Japans (3)
    • Koreaans (15)
    • Mediterraan (92)
    • Nagerecht (31)
    • Op herhaling (10)
    • Overige (247)
    • Overzicht (4)
    • sous vide (3)
    • Spaans (51)
    • Taart (32)
    • Thais (23)
    • Vietnamees (1)
    • Voorgerecht (88)
  • Restaurant (12)
  • Technieken (72)
  • Wijn (11)

Extra’s

  • Inloggen
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org
© 2011 Mr. Ooijer blogt Suffusion theme by Sayontan Sinha