Dit was een recept van mijn kookles. Ik heb er wel wat aan zitten sleutelen maar het is niet wezenlijk veranderd. Maiskoekjes 60 gr zelfrijzend bakmeel 40 gr polenta 150 …
Van Cheese-cake naar Fruitbom
Ik maakte donderdag weer eens een ouderwetse (nou ja) taart met een bavarois-achtige vulling. Het is een voortdurend evoluerend recept geweest dat begon als een poging de -overigens heerlijke- limoncello …
Eiersalade
Kortgeleden at ik ergens een sandwich met gerookte zalm en eiersalade. Nou, dat kon beter dacht ik. En dat klopte. Zelfgemaakte eiersalade, zelfgemaakte mayonaise, een beetje gerookte zalm van Bawykov uit …
Yuzu cakejes
Op het amandelmeel na is dit het klassieke madeleines-beslag: 100 gram zachte boter 100 gram suiker 100 gram amandelmeel 100 gram bloem 3 eieren 4 kleine of 2 grote …
Van ongegrilde zalm en onbekwame bediening
Ze vragen er om. Vrijdag kreeg ik dit sms-je binnen: “Hartelijk dank voor uw bezoek aan Grand Café ’t Elfde Gebod. Wij hopen U nogmaals te mogen verwelkomen. Help ons …
Notitie: groen
Blancheren: 100 gr haricots vert: 5 minuten 50 gr peultjes: 2 minuten 50 gr suger snaps: 2 minuten Dus 3+2 minuten in dezelfde pan. Daarna afgieten en koelen, Bij opwarmen …
Binnenste-buiten gegaard ei.
Gewoon een eitje koken: dan gaat de warmte van buiten naar binnen en als je het koken op tijd stopt is de binnenkant nog vloeibaar. Maar het kan ook andersom: …
Courgette-koekjes, gepocheerde zalm, hollandaise, garnaaltjes, kervel
Geïnspireerd door mijn kookles van afgelopen woensdag maakte ik vrijdag dit voorgerecht, nu gereproduceerd in iets kleiner formaat. Woensdag waren het de koekjes met zalmtaartaar en wasibi-mayonaise, maar ik combineerde …
Evolutie van een recept: mini-hamburgertjes en gehaktbroodjes
Een paar jaar geleden naakte ik voor het eerst een soort mini-hamburgertjes. Het was toen een experiment met de Anova sous-vide circulator en het recept was – herinner ik mij …
Salades met sinaasappel
De afgelopen weken maakte ik twee heerlijke salades met citrusvruchten. Venkel-sinaasappel salade Een vrij rijke salade waar van alles in kan, maar ik begon met een bodempje rucola en gemengde …
Puree zonder aardappelen
Weinig geschreven de laatste tijd. Ik maak zeker nog wel eens lekkere nieuwe gerechten, maar het bloggen kost moeite. Eén van de experimenten de laatste tijd was een puree van …
Lamsbout sous vide
Een stukje lamsbout van ongeveer 6 ons zonder bot. Omdat het heel lang wordt gegaard is het beter om heel karig met kruiden te zijn, het lijkt wel alsof die …