mei 292021
 

… en proeven. Ik maakte een bavarois-achtig toetje met aardbeien en citrusvruchten.

Sinaasappel, mandarijn, limoen, aardbeien in de slow juicer en daarna inkoken met een beetje suiker. Maar daar ging iets mis mee. Er zat een smaakje in van de schil van de sinaasappel en hoe sterker het sap inkookte, hoe sterker de bittere bijsmaak. Ik besloot het grootste deel weg te gooien en een nieuw citrus-mengsel te maken, gewoon uit de handpers. Helaas had ik niet genoeg aardbeien meer om er opnieuw bij te doen, Weer inkoken met suiker, restant van het oude mengsel er bij in een paar stappen (en proeven of het goed ging). En tenslotte mengen met geklopte slagroom en mascarpone.

Het volledig recept zoals ik het in mijn gedachten wilde maken:

  • 2 sinaasappels, 2 mandarijnen, 1 limoen, 1 pond aardbeien (sap) en inkoken met een beetje suiker
  • 250 gram geklopte slagroom gemengd met 100 gram mascarpone en een beetje suiker
  • 3 blaadjes gelatine geweekt en in het warme vruchtenmengsel
  • dit alles voorzichtig mengen
  • 1 pond van de beste aardbeien voor op de bodem van de vormpjes en op de top
  • ik vul hier mee ongeveer 12 vormpjes.

Ik had maar twee blaadjes gelatine maar dat was te weinig. Drie, misschien zelfs vier is goed. Ondanks alle perikelen was het wel verrukkelijk.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)