aug 202013
 

Taartje gemaakt in een vierkante vorm van 15 * 15 cm, toen verdeeld in 16 stukken. Het is een combinatie van een gebakken cheesecake en een bavarois cheesecake. Je zult het in geen enkel boek vinden, maar het was overheerlijk. Er zit heerlijk veel fruit in en dat proef je. Echt het werk waard!

Voor de gebakken cheesecake zie de limoncello-taart, maar gebruik 1/3 van de ingrediënten. In plaats van citroen ging er een geconcentreerd mengsel van mango, passievrucht en perzik door. En een rasp van een citroenschil. Ondanks deze concentratie was de smaak heel subtiel.  Misschien was er toch niet genoeg door gegaan en was de smaak nog niet geconcentreerd genoeg.  Hoeveel het precies was weet ik niet: ik had het gehaald uit een voorraadje dat ik eerder had gemaakt.

Voor de bavarois maakte ik de hoeveelheid uit een eerder recept, maar voordat ik de vruchten toevoegde deelde ik het eerst in twee. De ene helft kreeg het geconcentreerd sap van 300 gr bosbossen en de tweede helft het geconcentreerde sap van aardbeien.  In beide ging een beetje vanillesuiker en 3 blaadjes gelatine om het te laten opstijven.

Dan het klaar maken van de taart. Haal het gebakken cakeje uit de vorm en snijd horizontaal in twee. Doe het onderstuk weer terug. Daarover 125 gram frambozen en een laag van de bosbessenbavarois, tot de frambozen net onder staan. Daarop het tweede stuk van de gebakken cheesecake 9die bij mij helaas uit elkaar viel) en daarover een 125 gram bosbessen. Dan de aardbeien bavarois. En dit ging een nachtje de koelkast in om op te stijven.

Pas vlak voor gebruik aansnijden, want daarna wordt het gebak snel vochtig. Opmerkelijk lekker… werkelijk verrukkelijk… een smaakbommetje…

Voor de volledigheid de laagjes:

Aardbeienbavarois, bosbessen Recept twee
Mango-cheesecake Recept een
Bosbessenbavarois, frambozen Recept twee
Mango-cheesecake Recept een
Chocolade cantuccino Recept een

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)