sep 302012
 

Een eerste poging wat minder koolhydraat-rijk te koken vandaag. Vooraf een soepje van appel en pompoen, en daarna een stukje gegrilde filet van parelhoen op een bedje van gegrilde groentes. Het minst foto-geniek, maar het meest smakelijk was de gevulde portobello.

De portobello is een super-grote champignon. Waarom die zo heet is mij een raadsel. Bij het schoonmaken probeer ik voorzichtig de donkere plaatjes van de paddenstoel te verwijderen, zodat de holte ook iets groter wordt. Vóór het vullen maak ik een paar sneetjes op de hoed, wrijf die in met wat olijfolie en leg die op de gril. Maak een paar mooie strepen – als het begint te roken moet je stoppen. Dat is niet de olie die verbrand, maar de paddenstoel die vocht loslaat als hij heet wordt. Gebruik er één per persoon.

Vulling:

  • 1,5 ons cantarellen (schoongemaakt)
  • klein gehakte spekjes (el)
  • paar el crème fraîche
  • wat parmezaan
  • olie

Bak de schoongemaakte cantarellen en stukjes spek in een pietsie olie tot de cantarellen geslonken zijn (hoog vuur). Verdeel over de holtes van de portobello’s. Daarover een flinke el crème fraîche strijken en parmezaan strooien. Dit gaat een kwartiertje in de oven op 250 graden hete lucht.

Ook de groentes (courgette, aubergine, ui, paprika) zijn een kwartier in de oven gegrild. De parelhoen is eerst op de ribbeltjes-gril geweest en toen nog 7 minuten garen in de oven op 250 graden. Als je een beetje goed planmatig werkt, dan komt alles tegelijk uit de oven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)