mei 022011
 

Ik kom ze de laatste tijd al wat vaker tegen, kleine potjes heerlijke truffelsaus. Het is een soort tapenada van paddenstoelen (inclusief zomertruffel) met een uitgesproken truffelsmaak, veel beter dan truffelolie. Kunst is wel het zo te gebruiken dat de truffelsmaak herkenbaar blijft zonder dat het het hele gerecht gaat domineren. Een combinatie met ei is lekker, dus daar experimenteer ik nu wat mee.

De kwarteleitjes waren na pasen in de aanbieding, dus ik kocht nog een doosje, en maakte deze salade met kwarteleitjes en taggiasche olijfjes.

  • meng gelijke delen truffelpasta en olijfolie en een beetje peper en zout als vinaigrette
  • gemengde soorten salade met rucola
  • gekookte kwarteleitjes en taggiasche olijfjes zonder pit

Een ander idee: salade van eendenborst met bovenstaande truffelsaus, geroosterde amandelen en een gebakken kwarteleitje. Laat je fantasie maar gaan!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)