jan 312010
 

Voorgerecht voor twee personen. Het bladerdeeg is bijna puur voor decoratie, dus kan eventueel weg of vervangen door wat anders.

Ragout

  • 4 ons gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take, etc. ) schoongemaakt en in grove stukken
  • uitje en teentje knoflook
  • room (ongeveer 5 cl)
  • blauwe kaas (stukje 25 gram – afhankelijk van hoe sterk de kaas is)
  • kalfsfond (ongeveer 5cl) – eventueel
  • zout, peper
  • neutrale olie of boter

Uitje en knoflook in de olie aanfruiten, dan paddenstoelen er bij ene even goed laten doorbakken (tot vocht vrij komt). Kaas en room er bij. Goed doorroeren en eventueel nog wat fond en laten inkoken. Afproeven met zout en peper.

NB. Ik vind de fond een beetje dubbel op met de kaas en laat die meestal weg. Houd je niet van blauwschimmelkaas, gebruik dan wel de fond!

Bladerdeeg

  • 2 plakjes bladerdeeg uit de vriezer (ontdooid)
  • zachte boter (beetje)
  • parmezaanse kaas (beetje)
  • dooier

Smeer de plakjes heel dun in met boter. Bestrooi een plakje met geraspte kaas. Plak op elkaar en vouw in drie. Rol uit en steek er twee rondjes uit van 8 cm doorsnede. Op een bakplaat, besmeer de rondjes met de dooier en bak ze 15 minuten in een oven op 200 graden.

Haal ze uit de oven als ze bruin zijn. Als het goed is, is het deeg wat gerezen en snij je ze gemakkelijk horizontaal doormidden.

Opdienen

Bestrooi met wat peterselie en rucola. Bladerdeeg bodem er onder, dan (veel ragout), dan bestrooien, en dan een dekseltje er op.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)