feb 082007
 

“Fantastic” is het stopwoordje van Ching-He Huang die op UKTV (en RTL 4) de kunst van het Chinese koken mag presenteren. Ching, ondanks haar jonge jaren, heeft al een eigen noodle business, dus is het niet zo vreemd dat er verrassend veel noodles in haar recepten zitten. Maar het zijn wel leuke recepten, en vanavond maakte Sylvia haar variant van het oorspronkelijke recept die best “fantastic” mag worden genoemd.

Ingredienten

* 2 Kipfilets, ongeveer 400g
* 2 eetlepels Hoisinsaus
* 3 gedroogde Chinese paddenstoelen, 20-30 minuten geweld in warm water
* 1 fijngehakte teen knoflook, 1 volle eetlepel fijngehakte gember
* 1 liter kippenbouillon (mag van een blokje dit keer)
* 200 gram Chinese kool of paksoi
* 3 eetlepels lichte sojasaus
* 3 eetlepels rijstwijn
* 2 eetlepels rijsazijn
* 100 gram noodles (Udon)
* 50 gram lenteuitjes, gesneden
* 150 gram tougé
* een beetje plantaardige olie

Maken

1. Marineer de in stukjes gesneden kipfilet gedurende een uur in de Hoisinsaus. Bak ze daarna snel gaar in een wok met een beetje olie.

2. In een grote pan en een beetje olie verhit de knoflook en de gember tot die begint te kleuren Doe dan de bouillon erbij, en, wanneer het kookt, doe daar de in stukken gesneden paddenstoeltjes in. Voeg vooral het vocht van de paddenstoelen toe. Voeg ook de gesneden kool toe.

3. Breng op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en de rijstazijn

4. Voeg de noodles toe, en de lenteuitjes. Laten koken tot de noodles net gaar zijn. Dan de tougé er in en als de soep weer kookt direct uitzetten en opdienen.

5. Doe de soep in kommen en leg daar de stukjes kipfilet bovenop. Direct serveren. Optie: strooi er ook nog wat stukjes rode peper en korianderblad over.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 personen als voorgerecht of voor twee als hoofdgerecht.

Hoe te eten? Met een lepel en stokjes. En de noodles kan je met stokjes eigenlijk alleen maar slurpen. Het verhaal gaat dat Aziaten die voor het eerst naar het Westen gaan te horen krijgen dat ze vooral niet moeten slurpen tijdens het eten. Nou, draai het maar een keer om, dit soort Aziatische lekkernijen nemen we slurpend tot ons!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)