jul 102005
Ingrediënten
- 4 kommen rijst
- 2 eetlepels gedroogde garnalen
- 200 gr paddenstoelen (shi-take)
- 3 eieren
- chinees geroosterd varkensvlees (zie hiervoor)
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 3 bosuitjes fijngesneden
- 3 eetlepels fijngehakte (knoflook-)bieslook
- wat druppels sesam-olie
Week de gedroogde garnalen 20 minuten in wat (heet) water. Maal ze daarna fijn, bewaar het vocht. Kook de rijst op de manier die je gewend bent. Wij gebruiken een rijststomer om de korrels mooi te houden. Bak een omelet van de drie eieren in de wok. Snijd deze in reepkjes. Roerbak de paddenstoelen en ook kort het varkensvlees. Voeg de garnalen toe en ook geleidelijk de rijst. Verder kruiden met het garnalenvocht, de sojasaus en een paar druppeltjes sesamolie. Garneren met de bosuitjes, de bieslook en de omelet.