jul 102005
 

Dit recept is een kruising tussen een Thais kipgerecht en een meer standaard Chinees gerecht van kip met groentes.

De kip

  • 500 gr kipmedaillons in reepjes gesneden
  • 2 stengels citroengras (alleen het wit), fijngehakt
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • citroensap van een halve citroen

Marineer de kip in deze ingredienten gedurende ruim een uur.

Groentetjes:

  • 2 rode paprikas in reepjes
  • 3 ons aspergepunten
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • Olie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1,5 theelepel suiker citroensap van een halve citroen.
  • Flink wat fijngesneden basilicum
  • Wat fijngesneden koriander (naar smaak)

Roerbak eerst de cashewnoten tot ze een kleurtje hebben, dan de groentetjes, haal ze even uit de wok. Roerbak de kip met de marinade op een heel hoog vuur. Doe de groente terug en blus met de citroen, vissaus en suiker. Als het iets te vochtig is, een beetje allesbinder erbij. Garneren met de basilicum en de koriander. Dit gerecht, samen met de gebakken rijst hieronder, als hoofdmaaltijd voor 4 personen op 3 juli 2005.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)