mei 212015
 

Het stond al geruime tijd op mijn verlanglijstje om de parfait / semi-freddo weer eens te proberen, ik had zelfs de spullen deels al in huis. Toen op kookcursus deze variant langs kwam moest ik er natuurlijk direct mee experimenteren.  Twee maal al. Deze past precies in de zes potjes die ik overhield aan de yoghurt van AH – de eerste yoghurt in mijn leven die ik zelf lekker vind.

2015-05-21

Recept:

  • 4 eieren, gesplitst
  • 3 maal 60 gram suiker
  • 300 gram mascarpone
  • 500 gram aardbeien
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1/4 limoen (met schil)

Splits de eieren. Klop de witten stijf met de eerste 60 gram suiker. Warm voorzichtig de dooiers met de tweede 60 gram suiker op. Blijf voortdurend kloppen met een garde (of beter: met de mixer).  Dit lukt op inductie direct op de plaat, maar bij andere warmtebronnen moet het au bain-marie. Het moet mooi zalvig worden, maar mag niet stollen. Daarna weer op het koude aanrecht zetten en doorkloppen tot het mengsel is afgekoeld.

Sap van de aardbeien, sinaasappel zonder schil en limoen maken in de slowjuicer. Dit sap met de laatste 60 gram suiker helemaal inkoken. Af laten koelen – het moet een dikke gelei-achtige structuur hebben. Met de mascarpone mengen door het dooier-mengsel (ook weer met de mixer). Dan de eiwitten er met een spatel door mengen (“vouwen” noemt men dat).

Potjes vullen (het paste precies) en dan een uur of 3-4 in de vriezer. Ik heb het nog niet geproefd, maar dat wordt straks vast smullen!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)