jun 012014
 

Mr. Ooijers Lunch Kaart

Er waren weer frambozen, en ik had nog wat fambozen-saus in de vriezer die ik van het najaar gemaakt had. Tijd voor een makkelijk toetje!. Bij elkaar gaan er (schat ik) ongeveer 3 bakjes frambozen in deze taartjes, de helft voor de saus en de helft voor de garnering.

2014-06-01a
Recept:

  • 3 doosjes frambozen
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 dl slagroom
  • 75 cc crème fraîche
  • 5 koekjes met chocolade

en verder heb je 5 ringen nodig met ongeveer de doorsnede van de koekjes. Prak de helft van de frambozen en warm die op om in te laten dampen. Maak op smaak met suiker, hoeveel hangt een beetje af van de zuurgraad van de frambozen. Klop ondertussen de slagroom en meng met de crème fraîche tot een luchtig geheel. Laat de blaadjes gelatine 5-10 minuten weken in koud water.

Bekleed een platte schaal of bord met cellofaan. Leg daarop de koekjes en doe een kookring om elk koekje. Meng de gelatine door het frambozenmengsel en dit mengsel weer – iets afgekoeld – door de room. Zet dit even in de koelkast tot het een beetje steviger is. Doe wat framboosjes op de keokjes, daarover het room-mengsel en dan bovenop weer frambozen. Laat minstens een paar uur stevig worden in de koelkast.

Met een soepel mes kun je gemakkelijk de taartjes weer uit de ringen lossnijden. Taartjes? Eigenlijk is dit een simpele bavarois of cheesecake. Maar het is wel heel lekker. Na het maken van de foto nam ik er meteen één!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)