jul 162013
 

Mr. Ooijers Lunch Kaart

Op de menukaart van Mr. Ooijer staan ook een aantal vers geperste sapjes uit de nieuwe Versapers, en deze kaart breidt zich geleidelijk uit.  Vers geperst is echt veel lekkerder dan uit een pak, maar het kan wel wat duur uitpakken als je gaat werken met vruchten die precies op hun top zijn. Mijn groenteman heeft gelukkig wel eens aanbiedingen als twee kilo appels voor een euro. Je moet even de bruine plekjes vermijden, maar dan wordt het verder even heerlijk sap.

Sinaasappelsap of appelsap is vaak een goed basis voor een heerlijk sapje. Hier wat ideeën. Al het sap dat uit de (versa)pers komt is vezelrijk; het is prima een paar dagen te bewaren in de koelkast, maar je moet het voor gebruik wel schudden.

  1. 2 mango’s, 4 perziken, 2 passievruchten, 1 limoen, klein stukje limoenschil. Voor een mooie longdrink 1/3 aanvullen aanvullen met 1/3 schaafijs en 1/3 sinaasappelsap. Puur in een klein glaasje met een lepeltje voor de vezels.
  2. 1 klein meloentje, appelsap, en een paar blaadjes munt. Verhoudingen hangen erg van de appel af, even uitproberen. Geen watermeloen nemen, daar is niets aan.
  3. 1 kilo aardbeien, 1 limoen met een klein beetje schil. Heel decadent maakte ik die van lambada’s. Aardbeien gaan vrij snel in smaak achteruit, dit kun je beter dezelfde avond consumeren. Dit is ook behoorlijk dik. Dus serveren met een lepeltje. Wat je ook kunt doen en waanzinnig lekker is: doe een bolletje zelfgemaakte semi-freddo (bijvoorbeeld van frambozen) in een breed glas en schenk daar wat van dit aardbeienmengsel over. Versieren met nog wat rood fruit, of blauwe bessen.
  4. wortel, sinaasappel en gember. Dit heb ik nog maar één keer op kleine schaal geprobeerd, maar het staat nog setteds op mijn verlanglijstje.

Vandaag vond ik, op zoek naar meer ideeën, de site van Sapas (@sapas020 op twitter). Er staan leuke combinaties om ook eens te proberen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)