mei 142013
 

Afgelopen zaterdag was ik ook nog even op de Douzastraat en kocht ik een lamsrack bij de slager daar. Vreemd eigenlijk,  drie jaar geleden was ik daar nog nooit geweest en nu ga ik daar juist altijd naar toe als ik iets speciaals wil.

Het meeste lamsvlees is gestoofd of op een andere manier langzaam gegaard het lekkerste, maar zo’n lamsrack kun je denk ik het beste  kort garen. Snijd de karbonaadjes pas los als het vlees al gegaard is, want dan blijven ze veel sappiger.

  • een lamsrack van 7-8 carbonaadjes (ongeveer 450 gram)
  • zout/peper
  • (koolzaad)olie

In plaats van in boter kun je ook heel goed in koolzaadolie bakken. Verhit heeft het dezelfde structuur. Het kan veel meer hitte aan en het blijft vrij neutraal van smaak. Ideaal spul, het is niet goedkoop, maar je hebt er betrekkelijk weinig van nodig.

Besmeer het rack met een beetje zout, peper en olie. Bak in een hete pan (olie verder niet nodig) de vetkant even krokant en dan de andere kant lichtbruin. Leg weg in aluminiumfolie tot een half uur voor opdienen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het lamsrack op een rooster in een schaal met de vetkant naar boven en bak ze 18 minuten in de oven. Laat nog even rusten voordat je zo’n rackje aansnijdt.

Deze wijze van klaarmaken is de klassieke manier en volgens mij is dat hier de beste. Eerst aanbraden, dat kan desnoods ‘s-ochtends, en dan ‘s-avonds verder garen in de oven. Heerlijk sappig en zo makkelijk!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)