mei 262013
 

Een week geleden maakte ik voor de familie een diner. Helaas mislukte de foto van het hoofdgerecht, dat kan ik echt niet laten zien. Maar voor- en nagerecht dan toch maar wel:-

De oude vertrouwde visquiche met asperges en een coquille, op een bedje van rucola. Het hoofdgerecht was een langzaam gegaard stukje ossenhaas met een klassieke rode saus; als frites vermomde gebakken aardappelen en verse groentes.

De inmiddels ook wel bekende cheesecake taart, een grapje van ijs en aardbeienprikkers en een smoothy van aardbeien. Het recept daarvan:

  • 1 kilo schoongemaakte aardbeien
  • 1 banaan in stukje
  • sap van drie sinaasappelen
  • scheutje room
En dit allemaal in de blender. Goed voor ongeveer een liter, en smaakt goddelijk.
Bijna alle ingrediënten kwamen van de markt, realiseerde ik mij later. Room, creme fraiche, etc, van kaasboer Cors Overdevest, groente en fruit van Kruts en vis van Hartevelt op de Leidse markt, en het meel van Dille en Kamille (ook op die markt). De ossenhaas van de biologische slager op de markt in Leiderdorp. Asperges van de Aspergehof in Woubrugge en alleen de koekjes kwamen uit de supermarkt.
Bijzonder is de San Cristobal koffie van de Galapagos-eilanden. Normaal niet te betalen, maar Koffie- en thee-winkel Het Klaverblad had een restpartij.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)