jun 032013
 

Sinds ik geen alcohol meer drink verwen ik mijzelf wel eens met een mengsel van 1/3 uitgeperste verse citrusvruchten, 1/3 ananassap en 1/3 tonic light. Meestal heb ik het citrussap in een literkan in de koelkast staan. Er gaan dan in één liter 3 limoenen, 1 citroen, en flink wat sinaasappels en mineola’s. Soms ook mandarijnen of een scheutje granaatappelsap (als ik dat kan krijgen). Ik heb het zelf verzonnen, en het is lekker, veel beter dan wat er in pakjes en flesjes te krijgen is. Maar ik vroeg mij wel eens af of er niet meer mee te doen was.

En toen vond ik een Indiaas recept van deze verkoelende zomerdrank. Mijn versie:-

  • maak een kruidenmengsel van 1 tl komijnpoeder, 1 tl zout, 1 tl gemalen zwarte peper, 1 tl gedroogde munt en 2 tl bruine suiker;
  • vul een glas met 1/2 van mijn citrusmengsel, 1/2 ijs en ijswater en 1 tl van het kruidenmengsel;
  • roer door elkaar.

Heel bijzonder en erg lekker. Ik ga eens verder zoeken naar dit soort drankjes.

  One Response to “Jal Jeera (frisse drank van citrusvruchten met komijn)”

  1. Voor vreemde drankjes moet je in een Aziatische winkel zijn, die hebben veel vreemde drankjes! Zie bv.

    http://www.flickr.com/photos/da5zeay/206076119/

    Vr Gr Marijn

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)