jan 052012
 

Ik had nog wat sashimi-kwaliteit tonijn. Ik volgde vaag een recept van mijn kooklessen, maar gebruikte ook iets dat ik op internet vond.

Vanavond sneed ik van de tonijn  8 kleine bon-bonnetjes uit, de rest hakte ik fijn met wat uitjes tot een tartaartje. De kubusjes tonijn grilde ik op een heel hete vlakke plaat, aan een paar kanten, maar niet aan de bovenkant. De binnenkant moet nog rauw blijven.

Dan maken we rondjes of rechthoeken van agar-agar.

  • Twee dl (vis-of gevogelte) bouillon
  • Flinke scheut lichte sojasaus
  • poeder van cajenne peper en knoflook
  • 2 cm gember fijngesneden
Zet dit op en laat een kwartier rustig inkoken. Zeven en wat water er bij tot 2,5 dl.
  • 2 velletjes gelatine
  • 4 gram agar-agar (rood)

Van het vuur de twee velletje er één voor één door roeren tot het helemaal opgelost is. Daarna de agar-agar er doorheen. Je schenkt het mengsel uit in een of twee heel platte schalen zodat er stukjes uit gesneden kunnen worden. Zet 1-2 uur in de koelkast tot het gestold is. Ik sneed er rondjes uit (met beleid, het is teer). Vul ze met wat tartaar van tonijn.

Maak een sausje van wasabi, sojasaus en sesamzaadjes. Evt. wat (sesam-)zout. Meng goed door elkaar, en doop de niet gebakken bovenkant van de tonijn bon-bonnetjes in de saus. Alles afdekken en in de koelkast bewaren. Opdienen met wakame (zeewier met sesam-salade).

Op de foto zie je tonijn-tartaar en het agar-agar rolletje, daarvoor de bon-bons en de wakame. Pikant maar heel erg lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)