jan 182012
 

We zijn weer aan de herhalingen toe. Ik maak bekende recepten, en probeer  de vriezer ook wat leger te krijgen. Vanavond was er nog een stukje bloemkooltaart, er waren wat garnalen kroketten, en ik maakte ravioli.

Zelf een deegje maken van 1 ons bloem/meel, een ei en wat olie, simpel. Het recept staat o.a. hier. Steek rondjes. Doe op de helft een vulling, plak de andere helft van de rondjes er op (druk goed vast). Ongeveer 2 minuten koken.

De vulling bestond uit

  • hüttenkäse,
  • aangebakken pijnboompitten,
  • rasp van citroenschil en wat z/p.

Ik weet niet waar ik het recept vandaan heb, ik heb het waarschijnlijk al eens eerder gemaakt. Normaal zou ik ricotta gebruiken, maar dat was er niet. Ricotta is een magere kaas met 20% vet, maar hüttenkäse heeft zelfs nog minder: 4%. Dat betekent vooral dat het niet smelt als je de ravioli kookt. Met mascarpone werkt het dus niet zo goed.  Te vet.

De geconcentreerde tomatensaus kwam uit de vriezer, zacht en toch met een pittige achtergrond. Die heb ik er omheen gesprenkeld en gegarneerd met wat snippertjes rode basilicum en een restant pijnboompitten.

Heerlijk!

  One Response to “Ravioli met ricotta, pijnboompitten en tomatensaus”

  1. Dat ziet toch weer prima uit Jan!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)