jan 042012
 

Geen foto, ik maakte dit geïnspireerd door de VK, maar het is de moeite waard om even op te schrijven. Een jachtschotel is een puree-met-stoofvlees-schotel uit de oven, en ik weet nog wel dat ik heel blij was als mijn moeder het had gemaakt.

Bak 500 gr magere runderlappen in stukjes aan in olie, bestrooi met bloem, blus met rode wijn, en stoof dan 2,5 uur samen met wat fond, kruidnagelen en laurier. Tegen die tijd is het boterzacht. en haal de kruiden er uit. Bak 2 uien in ringetjes zacht in wat olie, meng die bij het vlees, zet dat op een hoog vuur en bind het overtollige vocht met wat allesbinder.

Maak ondertussen een puree van aardappelen. Kook kleine blokjes koolraap en peterseliewortel. De puree maak je op smaak met nootmuskaat, p/z, boter en wat room. Snij een appel in blokjes. Meng de puree met de appel, koolraap en peterselie wortel. Mee pureren kan ook.

Doe in een ovenschaal een laag van de helft van de puree met de groenten, daarbovenop het vlees, en daar boven op de rest van de puree, Bedek met wat klontjes boter en paneermeel, en bak nog 15-20 minuten op 200 graden in de oven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)