jan 012012
 

Al mijn geliefden, familie, vrienden en kennissen een voorspoedig en gelukkig 2012 gewenst!

We vierden oudejaar niet thuis. Ik maakte twee gerechten om mee te nemen, allebei net iets anders dan de vorige keer:

  1. Thaise saucijzenbroodjes.  Het zijn bladerdeeghapjes met een vulling van gehakt en Thaise kruiden. Voor het gehakt heb ik 200 gram kip en 150 gram garnalen gebruikt, dan wordt de smaak nog wat meer Thais. Verder niets veranderd aan het recept.
  2. Ottolenghi’s zoete en pikante vleespastei. Deze maakte ik dit keer allen van gehakt, 750 gram. Het deeg is bladerdeeg, dat vind ik toch iets lekkerder dan het hardere korstdeeg. En, ik deed een hand krenten op het laatst door het gehakt. Allemaal goede verbeteringen (vind ik) van het oorspronkelijke recept. Minder is dat het na afkoelen en aansnijden een beetje uit elkaar viel. Bladerdeeg is niet stevig genoeg om de boel bij elkaar te houden. Korstdeeg wel. Dus de volgende keer moeten de eieren beter door het gehakt worden geroerd voor de stevigheid.
Ze waren goed geslaagd, verbeteringen op de vorige keer, dus het jaar woerd lekker uitgeluid.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)