nov 252012
 

Wat een lange omschrijving van een heerlijk gerecht,  maar de hoeveelheid werk valt echt wel mee. De saffraanaardappelen maakte ik eerder (zie hier, ook voor de aioli), en daarom alleen beknopt het recept van vandaag:

  • 3 truffelaardappelen en 3 nicola’s in kubusjes van 1 cm
  • half bosje groene asperges, achterkant verwijderd en in de lengte gehalveerd
  • 50 gram zeekraal (harde stukjes verwijderen)
  • plukje saffraan
  • zout
  • olie

Aardappelen met saffraan 8 minuten koken, zeekraal 3 minuten en asperges 4. Laten schrikken in koud water. Aardappelen wat opbakken in de olie, op het laatst groentes toevoegen en even mee opwarmen.

De visrolletjes zijn schijfjes van een soort saucijzenbroodje, die ook uitstekend apart als borrelhapje zou kunnen dienen.

  • 3 velletjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 1 eiwit
  • 125 gr zalm (staartstukje zonder vel en zonder vet)
  • 8 grotere garnalen
  • 2 el crème fraîche
  • zout, peper, dille
  • 1 sjalotje

Dit vismengsel maakte ik ook woensdag, al kruidde ik  het weer net even anders. Verdelen over drie velletjes bladerdeeg, deze oprollen en dichtplakken met wat vocht. Bovenkant insmeren met eiwit voor een extra kleurtje. Twintig tot 25 minuten in de oven op 220 graden hete lucht.

En dan de tarbot. Uit het dikste van de filets sneed ik 6 stukjes. Het vel zat er nog aan: bak die vis in een beetje olie op de huidkant, totdat die goed los komt te zitten. Draai de vis om, zet van het vuur af en laat iets afkoelen. Haal de huid er af. Vlak voor het opdienen gaat dit een paar minuten met pan en al de hete oven in. Zorg dat de tarbot heerlijk sappig blijft.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)