nov 212012
 

Dit was eigenlijk kleiner bedoeld, maar het werd – door omstandigheden – een hoofdgerecht. Daardoor ontbreekt er wel wat in het geheel, er had wat meer groente bij gemogen en een saus.  Maar goed, het centrale idee, het taartje, werkte voortreffelijk. Wat ik oorspronkelijk van plan was (voor twee):

  • 4 vastkokende aardappelen
  • olie
  • 4 filets van rode mul
  • 1 ons zalm
  • 1 ons verse gepelde garnalen
  • 1 sjalotje
  • 1/2 tl ras-el-hanout
  • 3 el crème fraîche
  • bloem
  • zout

Maak van de aardappels chips: snijd ze flinterdun en kook ze 6-8 minuten. Afgieten en op een bakplaat in de oven (220 graden hete lucht), wat olie er over gesprenkeld een kwartier laten drogen en een korstje laten krijgen. Daarna uit de oven halen en de chips laten afkoelen. Beetje zout er over.

Snij de zalm en de garnalen fijn, doe met de ras-el-hanout, de gesnipperde sjalot en 1,5 el crème fraîche in een blender en maal tot een dikke pasta. Bebloem de mul licht en bak deze even goed aan de velkant.

Maak in een kookring een laagje aardappelchips, daarna een laag van de vispasta en dan weer een laagje aardappel. Dek af met een dun laagje crème fraîche. Dit gaat tien minuten de oven in (weer op 220 graden), dan de mul er boven op en nog 5 minuten in de oven.

Op de foto in de een uitgebreidere versie: de mul is verstopt in het taartje. Er op liggen nog stukjes griet en er naast kort gekookte buisjes prei met wat balsamico-stroop.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)