jan 242011
Vanavond heb ik weer eens gebladerd in “Smaakvrienden”. Dat inspireerde tot het maken van een paar “aangeklede” groente-gerechtjes, waarvan dit de lekkerste bleek. Hoeveelheden zijn variabel, volg je eigen smaak.
- een paar handjes haricots verts
- 3 eetlepels gepelde walnoten, even gekneusd en geroosterd in een droge koekenpan
- niet te pittige blauwe kaas (dit was “Delfts Blauw”) , in kleine stukjes
- peper/zout
- truffel-olie en wat witte wijn azijn
Maak van de olie, peper en zout en azijn een vinaigrette. Dus de olie kloppend toevoegen. Kook de schoongemaakte haricots verts 4 minuten en koel ze dan direct in veel koud water. Splits de haricots in de lengte in twee. Meng met de kaas, walnoten en vinaigrette.
De smaken van de truffel-olie, de haricots en de walnoten vloeien mooi in elkaar. De kaas geeft een mooi contrast. Sterkere kaas, kan ook, dan wat minder gebruiken.
Lekker!
Variaties:
- andere kaas, bijvoorbeeld Lady’s Blue, oude Goudse oplegkaas of Remeker;
- wellicht wat mosterd door de vinaigrette;
- sperziebonen of zelfs snijbonen in plaats van de haricots verts.