jan 242011
 

Vanavond heb ik weer eens gebladerd in “Smaakvrienden”. Dat inspireerde tot het maken van een paar “aangeklede” groente-gerechtjes, waarvan dit de lekkerste bleek. Hoeveelheden zijn variabel, volg je eigen smaak.

  • een paar handjes haricots verts
  • 3 eetlepels gepelde walnoten, even gekneusd en geroosterd in een droge koekenpan
  • niet te pittige blauwe kaas (dit was “Delfts Blauw”) , in kleine stukjes
  • peper/zout
  • truffel-olie en wat witte wijn azijn

Maak van de olie, peper en zout en azijn een vinaigrette. Dus de olie kloppend toevoegen. Kook de schoongemaakte haricots verts 4 minuten en koel ze dan direct in veel koud water. Splits de haricots in de lengte in twee. Meng met de kaas, walnoten en vinaigrette.

De smaken van de truffel-olie, de haricots en de walnoten vloeien mooi in elkaar. De kaas geeft een mooi contrast. Sterkere kaas, kan ook, dan wat minder gebruiken.

Lekker!

Variaties:

  • andere kaas, bijvoorbeeld Lady’s Blue, oude Goudse oplegkaas of Remeker;
  • wellicht wat mosterd door de vinaigrette;
  • sperziebonen of zelfs snijbonen in plaats van de haricots verts.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)