jan 132011
 

Rode mul, nog zo’n vis die zich uitstekend op de huid laat bakken.

Ik stond vanochtend bij de visboer en een andere klant zei dat-ie mul wel lekker vond, maar dat hij er zo veel graten in vond zitten. Volgens mij is dat heel betrekkelijk: bij een rode mul blijven na het fileren wat graatjes over die allemaal in een rechte lijn zitten en er zo met een vispincet uit zijn gehaald. Daar moet je deze heerlijke vis niet voor laten liggen! Ik kocht drie mulletjes en liet ze ontschubben en fileren. Voor twee personen.

Maak een marinade van olijfolie, 2 tenen knoflook (gehakt) en wat fijngehakte tijm en rozemarijn. Laat de vis, schoongemaakt, er een uurtje in trekken. Veeg ze dan weer schoon. Verhit de grilpan op zijn heetst en gril de vis. De olie van de marinade is echt voldoende: het bakt bij mij niet aan.

Geserveerd op een bedje van wilde spinazie en paksoi uit de wok. Met wat stokbrood. Heerlijk! En ik ben geen graatje meer tegengekomen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)