jan 262009
 

De in het vorige blogje genoemde goede vriendin ging ook zelf aan de slag, en maakte een fantastische chocolade-mousse met mascarpone.

 • 180 gram pure chocola (minstens 70%) met sinaasappelschilletjes er in (van Cote dÓr, geloof ik)
 • 2,5 dl slagroom
 • 40 gram fijne suiker
 • 250 gram mascarpone
 • 2 eetlepels cointreau

De chocolade smelten zoals in mijn recept. De room met de suiker tot mooie pieken kloppen. Voorzichtig mengen met de mascarpone. Van dit mengsel dan weer eerst een kwart voorzichtig door de chocolade mengen en dan langzaam de rest toevoegen. Als laatste de cointreau erbij. Verdelen over de bakjes die je ervoor had gereserveerd. Minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast, 8 uur is mooi.

Ook bij haar ging de saus een beetje de mist in. Ze maakte een coulis van geconfijte kumquats, maar dat was het nog niet helemaal. Op dit soort sausen moeten wij beide nog maar eens flink oefenen.

De opperkeurder vond mijn mousse lekkerder, maar haar presentatie vond ik dan weer véél beter. Het staat 1-1. De volgende ronde wordt een soto. Wat dat is, lezen jullie binnenkort.

  One Response to “Chocolade-sinaasappelmousse met mascarpone”

 1. Dit ziet er heerlijk uit! Jij heb mijn dieet verpest! :-)))
  Succes met het foodblog event.
  Groetjes,
  Gabriella

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)