jan 222009
 

Een goed vriendin daagde mij uit mijn horizon te verbreden en meer toetjes te maken (waar ik maar een heel klein repertoire van heb). “Maak eens iets met chocola en sinaasappel”, was haar eerste opdracht.

Goed. Vandaag dus chocolademousse gemaakt volgens Delia (Keukengeheimen 2). Het is heel simpel te maken, vooral als je de aanwijzingen van Arden volgt om alle hulpmiddelen brandschoon en vetvrij te houden. Voor het nageslacht, mijn verhoudingen waren:

  • 150 gram zeer pure chocola
  • 1 dl warm water
  • 2 dooiers en 3 eiwitten
  • 30 gram suiker.

De derde dooier ging op aan het bladerdeeg. Maak 12 rondjes uit 6 plakjes diepvries-bladerdeeg, smeer die in met de dooier (evt. vermengd met wat water), doe er daarna suiker en amandelschaafsel over. 20 minuten in een oven van 190 graden. Het bladerdeeg bolt op en je kunt het horizontaal in twee snijden.

Dan tenslotte de sinaasappelsaus. Dat mag de volgende keer nog wat beter. Ik kookte drie geperste sinaasappels in met suiker en port, tot er een stroopje over is. Serveer met een paar partjes handsinaasappel (niet op de foto).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)