sep 112009
 

Zo simpel is dit recept te maken, dat het bijna op smokkelen lijkt. Het is dan ook niet zo hemels als de chocolade-mousse van Delia, maar toch nog héél lekker. Voor vier kleine glaasjes, zoals op de foto:

  • 1/4 dl melk
  • 1 blaadje gelatine
  • 60 gram niet te pure chocolade (niet meer dan 60%) in kleine stukjes
  • 25 gram suiker
  • 1 dl room

Maak het blaadje gelatine zacht door het 5 minuten in koud water te leggen. Knijp het uit.
Verwarm de melk tot het kookt, haal meteen van het vuur, los de gelatine op en roer dan de chocolade er door tot die gesmolten is. Klop de room met de suiker tot stevige slagroom. Spatel het chocolademengsel er voorzichtig door. Giet in glaasjes en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Garneren met bijvoorbeeld wat vruchten of wat extra slagroom.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)