Soms lees je een recept niet goed, en dat is meestal desastreus voor het resultaat. Dit keer maakte ik een klein vertaalfoutje dat goed uitpakte. Ik verving “chives” door “cloves” per ongeluk.
Het recept komt van Appon’s Thai Food. Een hele mooie blog met bijzondere recepten. Dat anderen dan zonder referentie een kopie maken vind ik wat beneden peil. Maar goed. Zo maakte ik het vanavond.
- 200 gram kipgehakt (zelf gemaakt of gekocht)
- 3 tenen knoflook uit de knijp
- 1 eetlepel sereh-poeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- een half eiwit
- snufje zout
- één stengel sereh zo gesneden dat je 4 “stokjes” hebt.
Meng alle ingredienten door elkaar en maak daarvan 4 afgeplatte balletjes kipgehakt. Steek door elk balletje een sereh-stokje, of — handiger –, drapeer het balletje kipgehakt er om heen.
Braden op een stukje bakpapier in de oven op ongeveer 180 graden. 40 minuten bij mij. Serveer met wat stukjes citroen.
Er bij maakte ik een gewokt gerecht van kip en paprika en gebakken rijst met varkensvlees. De rijst heb ik al eens eerder gepubliceerd:
De kip met paprika is heel simpel wokken. Gebruik:
- 150 gram blokjes kip
- flinke dosis gesneden verse gember en knoflook
- 1 gesneden rode peper zonder pitjes
- 1 in stukjes gesneden paprika
- paar in stukjes gesneden lente-uitjes
- scheutje sherry, scheutje donkere soja-saus, scheutje oestersaus
- olie
Verhit wat olie in een wok op hoog vuur, fruit de gember, knoflook en kip. Tegen de tijd dat de kip begint te kleuren wok de groentes mee. Blussen met de sherry en de sausjes.