dec 152006
 

Het was een vluggertje vanavond. Ik heb een nieuwe camera gekocht en ik was meer met de camera bezig dan met het eten. Sylvia is weer even aan het toneelspelen, dus dit is voor één persoon. Snel, makkelijk en lekker.

  • een tamme eendeborst gekruid met 5-kruidenpoeder
  • 1 el fijngesneden gember, 1 kleine fijngesneden ui, 3 tenen gehakte knoflook, 1 fijngesneden rood pepertje zonder de zaadjes
  • halve in stukken gesneden paprika, paar stengels pak soy
  • restje witte rijst
  • half bosje koriander, half bosje peterselie, eetlepel rode curry pasta
  • 3 el lichte soja saus, scheutje sherry
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Zet de eendeborst (eerst gekruid met 5-kruiden poeder) een minuut of 15 in een hete oven. Vel naar boven, dat moet krokant worden. Snijd het daarna in plakjes.

Wok ondertussen de knoflook, gember, peper en ui. Als dat een beetje begint te kleuren, voeg daarbij de groentes. Doe er nog wat peper en zout over. Blus af met wat lichte soja-saus en sherry. Bind met mayzena (nou ja, of met allesbinder want dat is wat ik gebruik).

Dit terug in de schaal waar de eend in zat, en met de eend in de oven warmhouden. Bak een restje rijst op met koriander en peterselie. O ja, bijna vergeten, ik gooide er een eetlepel rode Thaise curry pasta door.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)