jul 142011
 

Wat te doen met een half meloentje dat te hard aanvoelt? Ik pureerde de meloen en maakte er een panna cotta van (voor 5 porties):

  • 2 uitgeperste sinaasappels
  • 1/2 meloentje, fijn gepureerd in de keukenmachine
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 250 ml room
  • diverse bolletjes rijpe meloen, stukjes ananas en frambozen

Pureer de meloen heel fijn, en klop wat lucht in het mengsel (mijn nieuwe Kenwood kMix staafmixer heeft daar een apart en reuze handig hulpstukje voor).

Laat de blaadjes gelatine weken in een bakje koud water. Verhit in een pannetje het sinaasappelsap en de suiker en kook wat in. Los er daarna van het vuur de gelatine in op. Als dat iets afgekoeld is, meng het goed door het koude meloenmengsel. Zet dat weer een kwartier in de kloelkast, of totdat het stroperig begint te worden. Klop ondertussen de slagroom op tot deze goed stevig is. Spatel het meloenmengsel er door, tot er één lichtgekleurde room is ontstaan.

Doe in 5 bakjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Opdienen met fruit.

Commentaar: er zit nog iets te weinig pit in. Waarschijnlijk moet ik een heel meloentje nemen, en de meloen-puréé eerst flink inkoken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)