jul 202011
 

We kregen vandaag heel onverwacht bezoek. Daardoor vergat ik foto’s te nemen. Het hoofdgerecht bestond uit een bodem van tomaten, daarop gegrilde vis, en dat twintig minuten in de oven. Het komt uit een kookboek uit 1975 van vriendin Jeannette. Volgens het boek is het Frans, maar wij vinden het Grieks.

Maakt niet uit: we vonden het zo lekker dat ik het ook zonder foto vastleg — want dit wil ik 100% zeker nog een keer maken.

  • 4 grotere tomaten in plakjes
  • 1,5 rode ui in ringetjes
  • 2 grote tenen knoflook fijn gesneden
  • 4 filets van ansjovis
  • 2 handjes Taggiasche olijven
  • olijfolie en witte wijn
  • een eetlepel gekneusde venkelzaadjes (of tijm), z/p
  • 1 pond vis (ik had tarbot, filets)

Kneus de venkelzaadjes (doe ze in rolletje keukenfolie en sla ze plat met een keukenroller).

Beleg de bodem van een ovenschaal met wat olie, de tomaten, ui en knoflook. Besprenkel nogmaals met olijfolie, Daarop de venkel, olijven en ansjovis. Gril de vis aan één kant op een heel warme grilplaat. Als ze gekleurd zijn, leg ze op het mengsel van tomaten. Besprenkel met wijn en olie, en wat peper en zout. Twintig minuten in een oven op 200 graden.

Zonder meer een fantastische smaak. Tijm stond als eerste keus in het oorspronkelijke recept, maar met venkel is het m.i. veel beter.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)