aug 132015
 

Dinsdag zag ik hoe in het Rijks een rolletje van mooie visfilet van harder werd gemaakt. Dat kan ik zelf ook, dus …

2015-08-13

 

Dat het uiteindelijk niet helemaal hetzelfde werd lag aan mij en aan de harder. Je hebt twee mooie dikke filets nodig, maar mijn harder was niet zo groot, dus werd het een rolletje van een aantal op elkaar gestapelde stukjes harder. Rol dat goed stevig op met folie tot een worstje. Of maak dat worstje met bakpapier, en trek het geheel daarna vacuum. In ieder geval moet er tijdens het garen geen vocht bij kunnen komen.

Leg de worstjes in een stoomoven, op 65 graden ongeveer 20 minuten. De binnenkant mag niet gaarder worden dan een graad of 40. Koel dan snel af in een bak met ijswater. Snijd er voor het opdienen mooie plakken van en – wat ik toch echt veel lekkerder vind dan ze meteen op het bord te zetten – bak er een krokant korstje aan. Opgediend met wat cress op een bedje van krieltjes, doperwtjes en bospeen.

Lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)