aug 232015
 

Zaterdag maakte ik dit klaar:

2015-08-23a

 

Een bulgur-salade (“Kisir”) zoals ik wel vaker heb beschreven, bijvoorbeeld hier. Het is natuurlijk nooit perfect, dus deze keer probeerde ik het weer wat anders en maakte ik het met een heel zachte groentebouillon in plaats van mijn eigen tomatensaus. En dat beviel (ook) prima. Het is wat lichter en de smaken komen beter tot hun recht. Ik had de kruiden heel fijn gesneden, dat is altijd beter voor de smaak. Munt, peterselie en basilicum. Maar de belangrijkste smaakmaker is toch het scheutje granaatappelsiroop aan het eind.

Verder nog wat gegrilde groentes met gegrilde stukjes inktvis en de gestoomde vis (zeebaars, rode mul) met een saffraansaus (klik op de link voor het recept).  Heerlijk licht en zomers!

  2 Responses to “Bulgursalade, gestoomde vis, saffraansaus”

  1. Wat heerlijk. Ga ik ook maken deze week.
    Vooral ook die saffraansaus erbij. Goed gevonden lijkt mij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)