apr 142014
 

Ik kocht vrijdag een  lamsrollade, want hij zag er zo lekker uit. Dat bleek te kloppen. Ik maak ze ook wel eens zelf,  gewoon van een goed stuk lamsbout zonder bot, overtollig vet wegsnijden, een beetje kruiden en opbinden. Het lastige is altijd om in te schatten hoe ver je het vlees laat garen. Deze keer werd het me makkelijk gemaakt: het stond op de verpakking. Aanbraden in de pan, daarna in de oven op 120 graden en stoppen bij een kerntemperatuur van 54 graden. Ik had de tijd, dus ik schroefde de oventemperatuur wat terug. Het resultaat was voortreffelijk: botermals en slechts heel subtiel gekruid.

2014-04-14a

Er bij kleine artisjokjes en een rode-wijnsaus. De garnituur maakte ik als volgt: aardappelblokjes 8 minuten bakken in een pan met anti-kleeflaag, dan paar spekjes en snippers ui meebakken, na nog 2 minuten wat blokjes aubergine en courgette er bij. Dit nog eens een minuut of 6 bakken. De artisjok en het vlees had ik eerder gemaakt, die legde ik er daarna nog even bij om mee te warmen.

De rode-wijnsaus is heel simpel: wat van het braadvocht van het vlees blussen met rode wijn en een beetje rode port, en laten inkoken met een vleugje tijm.

–0–

De problemen met de site zijn – afkloppen – over. Er was in ieder geval een plug-in van WordPress die zich niet netjes gedroeg. Ik heb er nog geen goed alternatief voor gevonden, vandaar dat er even geen verwijzingen zijn naar gerelateerde berichten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)