mei 202014
 

Mr. Ooijers Lunch Kaart

In de serie lunch-hapjes: gebakken garnalen met ravigottesaus. Haal ‘s-ochtends de garnalen uit de vriezer en laat ze op het aanrecht ontdooien. Deze zijn topkwalititeit en al schoongemaakt, weinig aanhangend vocht dus. Tegen de middag zijn ze klaar om te gebruiken. Goed droogdeppen en door de bloem halen (en afkloppen). In een bijna geheel droge koekenpan mooi oranje aanbraden. Goed heet, dan zorgt de bloem voor een krokant korstje.

2014-05-20a
De ravigottesaus maak je simpel door wat zoetzure augurken en zoute kappertjes fijn te hakken. Mengen met mayonaise (mag deze keer biologische uit een potje zijn) en wat gembersiroop als het te zuur is. Ik had er ook nog wat zelf gemaakt zoetzuur door gedaan. Maak je grotere hoeveelheden, dan mag er ook een beetje sjalot in en kruiden: dragon, peterselie, bieslook.  Een deel van de mayonaise kan ook worden vervangen door goede crème fraîche. Kortom: steeds proeven en zo maken als je zelf het lekkerste vindt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)