mei 182014
 

Gisteren was er een kleine heilbot bij de visboer. Ik wilde hem, op twee mooie filets na, roken in de Cobb, maar dat viel niet mee. De vis was erg vochtig, en daardoor wat te zacht gebleven. Hij viel meteen uit elkaar. De smaak was prima, dus besloot ik er vandaag een mousse van gerookte heilbot van te maken. Ik pureerde het visvlees met wat crème fraîche in de blender, mengde het met sterk ingekookte visbouillon die ik nog in de vriezer had, en deed er wat agar door om op te stijven.  Verder op smaak gebracht met wat z/p, restjes dragon en wat bieslook.

2014-05-18b

Links een rondje mousse van de gerookte heilbot met ook nog wat cress. Het stukje filet is gebakken in een Ballarini-pan die ik een tijdje geleden kocht – een pan met een keramische coating waar ik erg aan moet wennen, maar de vis lukt al prima. Even door de bloem halen en bakken in bijna geen olie.

Alles was heerlijk…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)