mei 252014
 

Ik maakte eerst gisteren zelf een bouillon van 1 prei, 1 wortel, 1 ui en 1 venkelknol. Braad de groentes even in boter, blus dan met wat zelfgemaakte tomatenpuree. Voeg toe: 150 cc pastis, 1/4 liter witte wijn, wat saffraan, tijm en rozemarijn en 1 liter water. Ook twee niet-zoute blokjes voor groentenbouillon. Laat 1,5 uur trekken. Voeg dan graten van vis er bij en laat nog een half uur trekken. Zeef de bouillon.

2014-05-25a

Vanavond nam ik ongeveer 1 dl van de bouillon en kookte die tot niet meer dan een paar eetlepels in. Dan een scheut room er bij en weer inkoken. Als het een beetje bindt is de saus klaar.

De griet even door de bloem halen en dan op een hoog vuur in slechts een heel klein beetje olie bakken. Ik gebruikte weer de Ballarini-pan – daar krijg ik steeds meer handigheid in. Het garnituurtje bestaat uit verse kapucijners (!),  jonge worteltjes en nieuwe aardappelen.

Heerlijk!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)