aug 022014
 

Jeannette verzon het recept en ik zorgde voor de inkoop en de voorbereidingen. Samen maakten we het af.

2014-08-01a
Tevoren maakte ik zelf een tomatensaus van 3 kilo tomaten, wat bleekselderij en ui, een beetje knoflook en een paar ringetjes rode peper. Maar uiteindelijk gebruikten we daar slechts drie soeplepels van, de rest van de tomatensaus kwam van een pakje Heinz Frito. Verder een pond biologisch gehakt, twee rode uien en een teentje knoflook fijngehakt. Ui en gehakt in wat olie fruiten en rul bakken, dan met tomatensaus ruim een uur laten pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan. De saus mag niet waterig zijn.

Een aubergine ging in dunne plakken (met nauwelijks olie) op de grill-plaat. Met een beetje beleid wordt de aubergine mooi gaar en gestreept maar blijft zijn stevigheid behouden. Snijd verder 3 halve paprika’s (groen, geel, rood) in dobbelstenen. Verder nog nodig: een pak verse lasagne vellen, creme fraiche en gratineerkaas. Voorts een ovenschaal en nog wat tomatensaus.

Begin met wat tomatensaus in de schaal. We maken vier lagen: pasta, gehaktsaus, groente en creme fraiche; dat drie keer. De vierde laag: pasta, gehakt, evt. wat tomatensaus en tenslotte de kaas. Dit gaat ongeveer een half uur in een oven van 180-200 graden.

De kunst is niet te veel vocht te gebruiken, maar wel genoeg om de vellen te laten garen. Daarom deden we juist over de bovenste laag pasta nog wat extra tomatensaus.

De foto is van een eerdere sessie om een prachtige bolognaise te maken. Deze keer was hij nog lekkerder. Dat komt deels door de creme fraiche, dat vinden we toch lekkerder dan bechamelsaus. Verder zijn het vooral de details: de paprika niet meebakken, de gegrilde aubergine, de (smaak van de) tomatensaus en het betere gehakt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)