jan 082014
 

Toen ik voor het eerst sinds maanden de TV weer aanzette, begaf deze het met een luide klik. Een week later was ik het digitale kabel-tijdperk ingestapt met – inderdaad- een instapmodel HDTV en kon ik al tijdens het instellen zien dat er tientallen kookprogramma’s zijn die allemaal vanuit hetzelfde soort model-keuken hetzelfde soort eten koken. Vers en vlug. En allemaal zo makkelijk en zo lekker!

Dat kan ook in huize Ooijer moet ik gedacht hebben toen ik achteloos een ananas bij de spruitjes kocht. Jeannette maakte er een kloppend recept voor en ja: lekker!

  • 4 ons goed schoongemaakte spruitjes
  • 1/2 verse ananas (schoongemaakt en) in blokjes
  • 1 ons mager ontbijtspek in blokjes
  • 1 hand verse zilveruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 50 gram walnoten
  • 1 lepel kerrie of garam masala [*]
  • beetje olie

Spruitjes 8 minuten koken. In een hapjespan in een beetje olie spekjes een paar minuten bakken (niet krokant), dan de zilveruitjes even meebakken en de verkruimelde walnoten. Spruitjes er bij en ook even meebakken. Daarna op smaak maken met de kerrie. Vlak voor het opdienen de ananas er bij en alles weer opwarmen.

Ik at het met rijst en in stukjes gesneden gebakken saucijs. De hoeveelheid is ruim voldoende voor twee personen.

[*] Er zijn te veel soorten kerrie om hier de hoeveelheid te kunnen bepalen. Ik had zelf een echte maar zachte Indiasche garam masala in huis, daar gebruikte ik een volle eetlepel van. Je moet gewoon proeven of het genoeg is.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)