apr 202013
 

Hollandse asperges waren zaterdag een week geleden bijna onbetaalbaar: € 12,95 een pond. Op de markt was er een dame die haar familie te eten had en asperges had beloofd. Zij kocht 2,5 kilo. “Ik pin wel even”, zei ze: “dan voel ik het niet direct in de portemonnee”.  In deze tijden van crisis moet geld rollen, volgens Rutte, dus waar kun je het beter aan uitgeven dan aan Hollandse asperges?

Voor mijzelf waren vier asperges al voldoende. Van de vele manieren die ik heb geprobeerd om ze te koken kwam ik nu weer even uit bij Jean Beddington,  zie ook hier.  In een brede pan (eigenlijk een rookpan, van Demeyere)  kookte ik eerst 25 minuten de schillen en de afsnijdsels (met een beetje foelie), daarna gingen de asperges er bij. Weer even aan de kook brengen, deksel erop en gas uit. Laat maar ruime tijd afkoelen.

Ik diende op met gekookte kwarteleitjes en een beetje zout met geroosterde sesamzaadjes (Koreaans, maar kan je natuurlijk ook zelf maken).  Erbij een halve poussin gekruid met een beetje zaátar (zie hier). En aardappelen en compote van rode ui.

  One Response to “Hollandse nieuwe asperges”

  1. Oe…wat een geluk hier in het Brabantse…7 euro de kilo, de hele sjieke, kaarsrecht, spierwit 11 euro…vers van de grond zo in de pan, vorige week gegeten…mjammie!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)